Virtuális világ helyett saját fantáziavilág

A gyerekjóga egy olyan „mesés foglalkozás”, amire a mai gyerekeknek nagy szükségük van, hiszen ők sokkal több kihívás elé vannak állítva, mint a korábbi generációk. A különböző társadalmi és egyéb változások hatására beszűkült a mozgásterük és a modern kütyüknek köszönhetően a társas kapcsolatok is kihalófélben vannak.

Ez a jelenség sok esetben romboló hatású lehet, hiszen ma már szinte elképzelhetetlen még faluhelyen is, az, ami néhány évtizede teljesen természetes volt. Amikor a gyerekek csapatba verődve kiszaladtak a mezőre, a patakpartra és ott töltötték szinte az egész napot. Mikor hazaértek, maszatosak, fáradtak és éhesek voltak. Mikor jóllaktak és este lefeküdtek senkit sem kellett ringatni, mert aludtak, mint a bunda. Akkor nem volt gond a mozgás és a társas kapcsolatok is működtek.

A mai gyerekektől a techonlógia még a képzelőerejüket is elveszi, hiszen millió mesét nézhetnek a YouTube-on és az online játékok tárháza is kimeríthetetlen.

A gyermekjóga azonban visszaad abból, amit gyermekeink ezeknek a hatásoknak köszönhetően elveszítenek. Az órákon mesékkel dolgozunk, amely elrepíti őket különböző csodás világokba, amit aztán a saját fantáziájukkal építenek tovább. Ez a folyamat azért olyan élvezetes számukra, mert így kiélhetik belső kreativitásukat, és hihetetlen mozgásigényüket is.

Így lesz a gyermekjóga hatására a te gyermeked is kiegyensúlyozott.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük