Stresszoldás

Lehet, hogy minden második 10 év alatti gyereknek gyerekjógára kellene járnia? Miért ötlött ez az eszembe?

Azért, mert pontosan ennyi gyerek küzd valamilyen alvásproblémával. Lehet, hogy nehezebben alszik el, vagy le sem akar feküdni. Az is elképzelhető, hogy őrizned kell, amíg el nem alszik, mert nélküled fél, ébren forgolódik. Vannak, akik hiába alusszák végig az éjszakát, mégis fáradtan, kimerülten ébrednek, vagy épp felriadnak éjszaka.

Ha hiszed, ha nem, ezekre a problémákra is megoldás lehet a gyermekjóga, hiszen a gyerekkori alvásproblémák hátterében sok esetben valamilyen szorongás vagy fel nem dolgozott stresszhatás áll.

A jógaórákon a gyerekek egyrészt sokat mozognak és elfáradnak, ami segíti őket a könnyebb elalvásban. Másrészt pedig olyan gyakorlatokat végeznek, amelyek lecsendesítik az idegrendszert is, ami fontos a nyugodt és pihentető alvás szempontjából.

A különböző játékok és meseelemek pedig megtanítják a gyerekeket arra, hogyan kezeljék és dolgozzák fel az őket ért stresszhatásokat.

Akárhogy is nézzük, a gyerekjóga egy olyan mozgásforma, amely „szinte mindenre jó”, mert pontosan ott teremt egyensúlyt a gyermekben, ahol neki arra szüksége van.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük