Önfejlesztés alapjai

A gyermekjóga tökéletes eszköz arra, hogy a gyerekeknél megerősítsük az önfejlesztő magatartást.

Miért fontos ez a jövőjük szempontjából?

Azok, akik megtanulják, hogyan tegyék nap mint nap jobbá önmagukat, azok hajlamosak lesznek az élethosszig tartó tanulás híveivé válni. Ez a fajta életmód valójában a folyamatos fejlődés záloga, amely idővel olyan természetessé tud válni, mint a fogmosás vagy a zuhanyzás.

A folyamatos tanulás iránti igény lehetővé teszi, hogy új kihívásoknak, úgy helyzeteknek tudjunk megfelelni, ilyen például egy új munkakörre való átállás is.

Gyermekeink generációja különösen érintett ebben, hiszen mire ők felnőnek, lesznek olyan foglalkozások és munkaterületek, amelyek ma még nem is léteznek. Ezeket a sokak számára ijesztő változásokat sokkal könnyebben fogják tudni véghez vinni, ha motiváltak arra, hogy újat tanuljanak és új területeken próbálják ki magukat.

Ehhez fontos az önbizalom is, melynek fejlődése a gyermekjóga órák egyik következménye. A jógaórákon a te gyermeked is megtapasztalhatja, hogy milyen jó móka újabb és újabb dolgokat megtanulni, amelyektől egyre jobban érzi magát. Így tapasztalja meg, hogy a tanulás jó, és az ő érdekeit és jóllétét szolgálja.

Ezért fogja megszeretni is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük