Mentális egészség

Mentális egészségünket nagy mértékben támogatja, ha nagyrészt pozitív érzelmeket tudunk megélni. Ugyanakkor a negatív érzelmek gyakori átélése a mentális egészség romlásához vezethet.

Ezért támogatja a gyerekjóga fantasztikus módon a gyerekek mentális egészségét, melynek hatására nem csak jókedvűbbek lesznek és kinyílnak a világra, hanem sokkal jobban képesek teljesíteni például az iskolában is.

A kiegyensúlyozott gyerekek számára nem gond az sem, ha valamilyen nehézséggel kerül szembe, mert megoldja a helyzetet, de az is lehet, hogy segítséget kér. Egy szorongó gyermek számára ez sokkal nehezebb, mert a szorongás hatására gondolkodása beszűkül, így kevésbé lát ki a problémából, és ő az, aki nagyobb eséllyel nem mer segítséget kérni.

A szorongás nagymértékben rontja a gyerekek mentális állapotát és korlátozza meglévő jó képességeiket. Ezért fontos, hogy ezek a gyerekek segítséget kapjanak, akár a gyermekjóga által. A jógaórákon a játékos feladatok következtében oldódik a szorongás, és növekszik az önbizalom, melynek köszönhetően a gyerekek kinyílnak és hosszabb távon teljesítményük is javulhat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük