Már nem gyerek, még nem felnőtt = tini

A tinijóga ennek megfelelően már nem az a tipikus gyerekjóga, de még nem is teljesen felnőtt jóga.

Itt már nincs mese, de előfordulnak tanulságos történetek, legendák amelyeket eljógázunk és amelyek elgondolkodtatnak. Ha úgy érzem eléggé fajsúlyos, jelentőségteljes a téma, vagy úgy látom, hogy a szükségetek lenne rá, az óra keretein belül tovább boncolgatjuk, kibeszéljük az adott gondolatkört. A lehetséges témák az élet egészét felölelik, de azokat mindig a csoport összetétele és a ti személyiségetek határozza meg.

Zenét is hozok, hogy még otthonosabban érezd magad.

A gyerekjógához képest nagyobb hangsúlyt kapnak az erőnléti ászanák, amelyek segítik a test formálódását, az erőnlét fejlődését.

Nem jelent gondot, ha nem vagy sportos alkat. A jóga nem versenysport. Ha lélegezni tudsz, jógázni is tudsz. A rendszeres gyakorlás pedig gyönyörűen szélesíti majd a képességed határait, ebben biztos lehetsz.
(Én magam kötött csípővel és az orvosok szerint első ránézésre “egyik lába rövidebb, mint a másik” diagnózissal indultam a mozgásfejlődés útján. Bizonyos izomcsoportjaim és a szalagjaim a mai napig feszesebbek, így például nem tudom zárt lábbal megérinteni a talajt, ülve nem érem el nyújtott lábbal a lábfejemet… Magyarán, én sem vagyok egy tipik jóga alkat. De a mozgást és ennek hatását nagyon élvezem, a fejlődésem pedig folyamatos. Ahogy mindenkié.)

A test mellett jelentős szerepet kapnak a gondolatok, a pozitív megerősítések, amelyeknek mélyebb rétegeibe is belemegyünk.

Lelkizünk. Épp annyit, amennyire szükségetek van.

Bevezetlek a relaxáció és meditáció rejtelmeibe, hogy számodra is kiderüljön, mindez nem is olyan rejtélyes.
Többféle légzéstechnikát is elsajátíthatsz, amit a hétköznapokban könnyedén tudsz majd alkalmazni.

Központban a nőiség, a női témák, a test fejlődése, a lélek alakulása. Itt csak lányok leszünk egy megértő és elfogadó közösségben, így bármilyen tapasztalásod (pozitív, negatív) vagy kérdésed van, itt bátran megoszthatod, felteheted. Nincs rossz kérdés, nincs rossz válasz.

Az sem baj, ha visszahúzódóbb vagy. Nem kell megszólalnod, elég ha jelen vagy. Hidd el, az elfogadó és szeretetteljes közeg előbb vagy utóbb a te falaidat is lebontja majd.

A tinijógával az a célom, hogy megismerd és megszeresd önmagadat. Elfogadd magad úgy, ahogy vagy. Jól érezd magad, felszabadulj a mindennapi iskolai és (esetleges otthoni) nyomás alól és ha túl sokszor borús feletted az ég, néha megérezd azt, hogy az élet szép.

Ehhez adom önmagamat, minden, a saját kamaszkoromból hozott és a kamasz gyerekeim hétköznapjaiból merített tapasztalataimat, szívemet és lelkemet.
Várlak nyitott szívvel és sok szeretettel: Meli

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük