Fejlődő koncentráció

Tudtad, hogy a gyerekjóga javítja a koncentrációs készséget és ezáltal még gyermeked iskolai eredményei is javulhatnak?

Az iskolában gondot okoz, hogy gyermeked figyelmetlen, nehezen tud koncentrálni, mert könnyen elterelődik a figyelme a lényegről?

Ez a probléma a mai gyerekeknél sokkal gyakoribb, mint gondolnánk, de ettől nem kell megijedni, hiszen, ha keresed, mindenre megtalálhatod a megoldást. Erre is.

A most felnövő generációnak nincs könnyű dolga, hiszen ebben a felgyorsult, sokszor túlságosan ingergazdag világban mindig történik valami, ami elvonja a figyelmet a lényegről. Ez lehet a tanulás vagy egy egyszerű beszélgetés is, hiszen csilingel a Messenger, hívnak a haverok, YouTube-ot kellene nézni és még sorolhatnánk.

Mivel a világot nem változtathatjuk meg, ezért meg kell tudnunk tanulni alkalmazkodni hozzá, hiszen még a legnagyobb zűrzavarban is lehetséges egyetlen dologra koncentrálni, és szerencsére ez a készség tanulható, fejleszthető.

Te is segíthetsz gyermekednek abban, hogy javuljon a koncentrációs készsége, és abban is, hogy meg tudja különböztetni a fontos dolgokat a lényegtelenektől.

Mindebben segítséget nyújt a gyermekjóga, hiszen ezeken a játékos jógaórákon koncentrálni is kell ám! Arról nem is beszélve, hogy ez a speciális mozgásforma észrevétlenül fejleszti a gyerekek idegrendszerét, melynek egyik mellékhatása, hogy könnyebben és hosszabb ideig képesek egy dologra figyelni.

Próbáljátok ki ti is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük