Mitől egészséges a táplálkozás?

Rengeteg tévhitet látok és hallok arról, hogy mitől egészséges a táplálkozás. Ilyenek például: “Vigyázok az egészségemre és nekiálltam fogyózni, ezért cukormentes üdítőket iszom, szénhidrátcsökkentett vagy teljes kiörlésű pékárut veszek, sok tejterméket eszem…” és még sorolhatnám.

Saját tapasztalataim alapján mondom, ez nem egészséges táplálkozás. Egy teljesen egészségtelen táplálkozás utáni irányváltáshoz kezdetnek mondjuk legalább valami, de messze nem egészséges. Itt (is) fontosnak tartom megemlíteni, hogy a tréningbe beépített témák mind a saját tapasztalataimra épülnek. Nem (csak) tanult és máshol olvasott információkat adok tovább, hanem a saját életem és a saját tapasztalataim alapján formálok eléggé határozott véleményt és ez igaz a táplálkozásra is. (Amellett, hogy teljes mértékben elfogadom, ha mások nem eszerint élnek és táplálkoznak.)

Számomra az egészséges táplálkozás a mentes (glutén-, tej- és cukormentes) ételeket jelenti. 4 éve már, hogy így táplálkozom annak ellenére, hogy nincs kimutatható érzékenységem és allergiám egyik fenti összetevőre sem. Orvosok fogják ilyenkor a fejüket, hogy dehát a szervezetnek szüksége van ezekre az alapanyagokra. Én úgy tapasztalom, hogy nincs. És nincs erre nagyobb bizonyítékom, mint az, hogy az utóbbi években nem jártam orvosnál, holott előtte minden február az antibiotikum kúrákról szólt. Na jó, tavaly volt egy fél napos hányásom és a Covidot is elkaptam, aminek következtében 10 napra elment az ízlelésem és a szaglásom, de ezt boldogan kihordtam lábon, azóta pedig szépen termelem az ellenanyagot. A legutóbbi laboreredményemhez pedig csak annyit tudott hozzáfűzni a háziorvosom: “Ez szép. Gratulálok!”

Egy szó mint száz, ezen a tréningen, ezen a témán belül a mindenmentes táplálkozásról tudhatsz meg mindent, beszélünk a tévhitekről, mesélek jó pár személyes példát a családom kapcsán ezen táplálkozáshoz kapcsolódóan.
Fontosnak tartom megjegyezni, nem a rábeszélés a szándékom, hanem a tájékoztatás. A döntés természetesen a tiéd. Ha ezt az utat választod, szívesen segítlek, támogatlak a továbbiakban is.
Ha másképp döntesz, azt szeretettel elfogadom.

A saját tapasztalatimon túl olyan szakemberek elérhetőségeit is megosztom a résztvevőkkel, akik hatékonyan tudnak segíteni mind az életmódváltás, mint az egészséges életmód terültén.

Egészségre fel, tedd meg az első vagy a sokadik lépést. Várlak szeretettel, tegyünk együtt egy egészségesebb jövőért!

Részletekről és a jelentkezés lehetőségéről itt olvashatsz.

Visszatérés a témák kifejtéséhez itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük