Mit értek testtudat alatt

Számomra a testtudat tudatosságot jelent. Tudni, hogy mi jó a testemnek. Mire van szüksége. Nem csak sodródni, és azt tenni bele (azt enni), ami épp az utamba kerül. Hanem figyelni, jelen lenni és megkérdezni tőle: Mit szeretnél? Ez most jól esne?
Majd figyelni és meghallani a választ. Nem állítom, hogy mindig sikerül ez a fajta tudatosság. De megéreztem már azt, milyen baráti viszony fűz a testemhez és egyre többször sikerül megértenem, megéreznem, hogy a hozzám (szó szerint) legközelebb álló barátomnak mi a fontos, mitől érzi jól magát és mitől nem. Mitől felszabadult és mitől dühös. Mitől laza és mitől feszes. Mit akar mutatni ha a fájdalmon keresztül kommunikál velem. Mitől energikus, mitől letargikus.

Ismerem, de még mindig nem ismertem ki igazán. És azt hiszem míg élek benne, nem is fogom teljesen. Hisz a működése maga a csoda. És igyekszem ennek a csodának mindent megadni, hisz értem dolgozik. Értem, hogy minél több időt tölthessek el vele, benne egészségben, jóllétben, felszabadult boldogságban.

Erre hívlak most téged: ismerd meg azt a csodát, azt a legközelebb álló barátot aki mindent megtesz érted. Szó nélkül teszi a dolgát, hogy te élhess. Figyelj hát rá, tanulj meg érteni a nyelvén!

Tarts velem és fedezzük fel együtt, mit üzen számodra a tested. Tanuld meg, hogyan tudsz ráhangolódni, jelen lenni neki, benne és tudni, mire van épp szüksége. Légy tudatos rá, fejleszd a testtudatodat egy laza, könnyed, felemelő, gyakorlatias tréningen.

Várlak sok szeretettel!

Részletekről olvasni és jelentkezni ezen az oldalon tudsz.

Visszalépés a témák bővebb kifejtéséhez itt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük