Török lencseleves

Nem tudom ki hogy van vele, de mi imádjuk a komáromi Török étterem lencselevesét. 😋
A receptjét még nem sikerült megszereznem, de rágoogleztam és a talàlatok közül nekiálltam a legszimpatikusabbnak. De persze az már nem én lennék, ha nem improvizálnék. 😅

Úgyhogy nem a netes receptet osztom meg, azt bárki megtalálja, hanem azt, ahogy ez a leves készült. 😉

Mivel már van újhagyma a kertben, ezért azt használtam vöröshagyma helyett.
3 db-ot kb 10cm zöldjével együtt, felaprítva kókuszzsíron megpároltam, nyomtam rá
4 gerezd fokhagymát, tettem hozzá
1 kisebb édesburgonyát szeletelve,
4-5 ek paradicsomszószt és
kb 250 gr leöblített vöröslencsét (fontos, hogy vörös legyen! 😉)
Picit összepároltam őket, majd felöntöttem vízzel. Sóztam, picit borsoztam. Dobtam még bele 1 tojás nagyságú zellergumót és 2 kisebb újburgonyát.
Lassan főztem, hogy legyen ideje összeérni az ízeknek. 🙂
A végén turmixoltam. A sűrítést megoldotta a krumpli és a lencse. 😉

Isteni lett! Arról nem is beszélve, hogy a család 5 tagjából 4 odavan érte. Ami azért elég jó arány… 😅😂

Belevalónak a megmaradt GM kenyérből pirítottam. Mehet bele még frissen facsart citromlé is a végén, ha valaki savanykásabban szereti. 😋

Jó étvágyat! ☺️

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük