Almás dobálós

fotó: saját

Sziasztok! 🙂
Mára egy olyan egyszerű, de nagyszerű szaftos és pihe-puha almás sütit hoztam, amit a lányaim is könnyedén megsütnek. Tehát kijelenthetjük, ezt elkészíteni igazán gyerekjáték. #nekedissikerülhet 😉
Arról nem is beszélve, hogy mindenki imádja! 😋😋😋

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Két tálat veszünk elő.

Az egyikbe lereszelünk 1 kg almát, levét rajt hagyjuk. Ízesítjük
1 kk vanília aromával,
fél bio citrom héjával,
1 ek Szafi Almáspite fűszerkeverékkel
(vagy bármilyen fűszerrel, amivel almáspitét ízesítenél. 😉)
Ezt összekeverjük és majd harmadoljuk.

A másik tálba teszünk
100 gr darát (én barnarizs darát használok),
100 gr lisztet (én Szafi Kókuszlisztet vagy Süteménylisztet használok, attól függ mihez van kedvem 😁),
pici sót
1 ek (kb 20 gr) 4:1 édesítőt
fél cs. Sütőport

Ezeket összekeverjük és majd negyedeljük.

Egy nagyobb jénai tálat vagy kisebb tepsit kikenünk kókuszzsírral és beleszórjuk a lisztes keverék negyedét, majd jön rá az almás keverék harmada. Majd megint 1/4 liszt, 1/3 alma, 1/4 liszt, 1/3 alma és végül a maradék 1/4 liszt. (Ezt bonyolultabb leírni, mint megcsinálni… 😅)

Végül összekeverünk 1 tojást 125 gr növényi tejjel (én aldis bio rizstejet használok) 50 gr folyékony kókuszzsírral. Ezt a liszt tetejére öntjük és betesszük sülni. 180 fok, 60 perc. Szép barna, ropogósra fog sülni a teteje, a belseje viszont mennyeien puha marad! 🤩

Jó étvágyat! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük