Minden pillanatban

Szülőként azt hiszem mindenki ismeri az érzést: “Ezt most elszúrtam.”Én legalábbis mindenképp.

😅

A 3 imádatom tárgya ugyanis rendszeresen próbára teszi a tűrőképességem határait a türelem, együttérzés, odaadás, feltétlen figyelem és elfogadás területén.

🙆‍♀️

Az elmúlt 14 évben ezek a területek jócskán tágultak, egyre nehezebb elérni a határaikat, de még így is akad néha olyan szituáció, amit utólag átgondolva megállapítom: “Ezt bizony csinálhattam volna jobban is.”

🤔

Szólhattam volna türelmesebben.
Lehettem volna megértőbb.
Maradhattam volna este tovább az ágya szélén ülve.
Figyelhettem volna rá jobban. …
Évekkel ezelőtt még ostoroztam magam: “Milyen anya vagyok én?! Milyen sérüléseket okozok a gyerekeimnek? Mit fognak ebből megtanulni?” …

Míg nem aztán jött a megértés, ami fel is szabadított a nyomás alól: minden helyzetben az AKKORI énem szerint reagáltam.Ott, akkor ezt tudtam kihozni magamból.
DE ezek a reakciók nincsenek kőbe vésve. Nem kell mindig ugyanúgy cselekednem. Minden újabb hasonlóan induló helyzetben dönthetek, hogy most másképp LESZEK JELEN.
Minden újabb hasonlóan induló helyzet egy újabb esély arra, hogy helyrehozzam, felülírjam, jóvá tegyem a múlt hibáit.

Soha nem késő!Minden pillanatban benne rejlik a döntés lehetősége, hogy most másképp cselekedjek és átlépjem a korlátaimat.Minden pillanat egy újabb esély arra, hogy önmagam legjobb kiadása legyek.

☺️

A döntés lehetősége a Tiéd is. Élj vele!

Fotó: Vida Johanna

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük