Újév jön. Új év jön?

Kétségkívül Újév jön, hiszen 2 nap múlva becsukjuk a régi naptárat és felcsapjuk az újat. 2020 után 2021-et fogunk írni, amit már annyira sokan olyan nagyon várnak.

fotó: saját

De vajon az Újévvel új év is kezdődik? Más lesz, jobb lesz a folytatás?Sokan fűznek az év fordulásához nagy reményeket, hogy innentől kezdve minden megváltozik. Jönnek is az újévi fogadalmak a régi szokások megváltoztatásáról, amelyekről pedig tudjuk, hogy nem tartanak ki sokáig. Vajon miért?

Miért nem indul meg a tartós változás az új év kezdetével?Mert a fókuszt a “felelősséget”, a bizodalmat az új évszámra/ba helyezzük. Azt gondoljuk, a most induló évben új erők, új lehetőségek vannak. Holott nem. AZ ERŐ, A LEHETŐSÉG, AZ ÚJ ÉLET MINDEN MOZZANATA BELŐLÜNK FAKAD. Az évforduló csak egy külső, tőlünk független kapaszkodót jelent az elmének. De ha ezt nem töltjük meg élettel, lélekkel, akkor csak egy kósza fellángolás marad.

Emlékezzünk csak vissza arra, 1 évvel ezelőtt milyen boldogan és mekkora bizodalommal álltunk 2020 előtt. Milyen szép szám: 20-20. Aztán mi lett belőle?! Egy világ utálta meg és kívánja már hónapok óta a végét. Pedig ez csak egy szám, nem tehet semmiről. És ha bárki is abban a hitben ringatja magát, hogy a nehézségek el fognak tűnni 2 nap múlva, az sajnos nagyot téved.

De van egy jó hírem: hogy a nehéz pillanatokat, a fájdalmat a magad javára tudod-e fordítani, csak rajtad áll. Hogy 1 év múlva milyen érzésekkel fogod várni az Újévet, csak és kizárólag rajtad múlik. Nem 2021-en. Ha eddig még nem tetted meg, hogy a külvilágról önmagadra helyezd a hangsúlyt, kezd el lassan kérlek! SOHA NEM KÉSŐ.

Nem kell ehhez pezsgős dugó durranós, tűzijátékos, trombitás, hangos éjfél. Elég hozzá egy csendes, mély, magaddal töltött pillanat az év bármely szakaszában. Akár ma is. Igen, ez a “borzalmas” 2020 is alkalmas arra (sőt!), hogy elindulj magad felé és elkezdj egy új, boldog évet, mert minden év (bármikor is kezdődjön) pillanatokból áll össze. Kívánok hát mindenkinek sok-sok boldog, csendes pillanatot minden egyes napra. Évszámtól függetlenül.

😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük