Mindenki

Mindenki. Túlzásnak tűnhet, pedig tényleg MINDENKI szomjazza a szeretetet, az odaadó figyelmet. Mindenki erre vágyik, de oly kevesen kapják meg úgy, ahogy az számukra a legmegfelelőbb lenne.

fotó: saját

Mindenki. Gyerek, felnőtt egyaránt. A kicsik még hangosan, a saját nyelvükön kérik a nekik járó figyelem adagot. Sírnak, kiabálnak, “rosszalkodnak”, követelőznek, “hisztiznek”, odacsapnak, később visszabeszélnek, ellentmondanak, flegmák…

Aztán egyszer csak CSEND lesz. Bezáródnak mögöttük az ajtók s magukra maradnak. Magukra a hiánnyal, mely egy életre sebet mar a lelkükbe. DE! Most még van időd, hogy figyelj rá, hogy szeresd. Tudom, rávágod: De hát én szeretem!Biztos vagy te abban, hogy úgy szereted ahogy az neki jó? Töltesz vele MINDEN NAP legalább pár percet úgy, hogy CSAK RÁ figyelsz? Leteszel mindent a kezedből, nem szól a tv és semmilyen kütyü, nem pörög az agyadban a meló, a mosatlan, a főzés, a … semmi, CSAK Ő?Tudsz vele kapcsolódni úgy, hogy azt érzed a világ legszerencsésebb embere vagy amiért ő téged választott szülőjének? És ezt el is tudod mondani neki? Tedd meg kérlek! MOST.

Ha végére értél ennek a bejegyzésnek, tedd le a kütyüt és menj oda hozzá! Ha kicsi és épp játszik, csak figyeld! Figyeld meg minden rezdülését, testének minden szegletét.Ha ő is kockul, keress egy társast, kártyát vagy bármilyen “régimódi” játékot amit örömmel játszik veled.Ha nagyobb, ülj mellé és kérdezd meg milyen napja volt. Ha jó volt, mi volt benne jó? Ha rossz volt, mi volt rossz?Tégy bármit amiről úgy érzed őszintén vágyik rá és amiből azt érzi szeretve van és figyelnek rá. Akkor is ha most épp úgy tűnik, nincs kedve hozzá.

Mindig jusson eszedbe: MINDENKI szeretetre és odaadó figyelemre vágyik. A TE GYERMEKED IS. Add hát meg neki, MOST!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük